От Столична община призоваха младите хора да празнуват, но да го

...
От Столична община призоваха младите хора да празнуват, но да го
Коментари Харесай

Без пиротехника и райски газ на абитуриентските балове

От Столична община призоваха младежите да честват, само че да го вършат по разпоредбите и по този начин, че да не пречат на близките. Те припомниха, че е неразрешено потреблението на пиротехника към молитвени храмове, както и има правила за използването на божествен газ, съобщи кореспондент на " Фокус "

" Нашата цел е да осигурим празник на младежите, а не да се превръщаме в институции, които единствено глобяват. Нашата концепция е те да си изкарат празника живи и здрави, само че без да пречат на останалите жители ", сподели шефът на Дирекция " Сигурност " на Следствен отдел към окръжна прокуратура Кристиана Лазарова.

Тя разясни, че в дните на абитуриентските балове ще бъдат включени екипи на общинска полиция и столичното видеонаблюдение, с цел да бъде обезпечен първокласен надзор.

От полицията молиха към спазването на публичния ред, с цел да може младежите да отбележат умерено своя празник.

" Ние сме подхванали засилени ограничения. Ще имаме засилен надзор от страна на Пътна и Охранителна полиция. Ще имаме цивилни екипи, които ще наблюдават за провеждането на мероприятията. Те ще подават информация на сътрудниците от " Пътна полиция ", които могат да стопират водачите. Ще има инспекции за приложимост на алкохол и опиати ", уточни ст. комисар Георги Алексиев от Столична дирекция на вътрешните работи. 

От Столична дирекция на вътрешните работи ще наблюдават и за провеждането на мероприятията в заведенията. Служителите на Министерство на вътрешните работи ще наблюдават за съблюдаване на публичния ред, а водачите, които потеглят от заведенията, ще бъдат проверявани наново за приложимост на алкохол и опиати.

От полицията подсетиха, че потреблението на пиротехнически средства е неразрешено. Само за вчерашния ден са връчени 10 призовки на лица употребявали такива.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР